Afvallen met intermittent fasting: is het iets voor jou?

Gezondheid Rachelle Weiler 8 mei 2019
Leestijd: 8 minuten

De nadelen van intermittent fasting

Toch kleven er ook nadelen aan deze vorm van vasten:

Het sociale aspect van eten: Dit kan behoorlijk in de war geschopt worden door intermittent fasting. Denk aan dat ene gezellige late dinertje, dat wijntje of biertje laat in de kroeg of een gezellig ontbijtje of cappuccino in de ochtend. Veel van onze sociale contacten draaien om eten, waardoor vasten best lastig kan worden.

Een dip in energie: Doordat je suikerspiegels dalen door het langere tijd niet eten zal je sneller afvallen, maar kan het voorkomen dat je je minder energiek en slap voelt. Dit kan vervelend zijn; zeker als je overdag werk te doen hebt dat veel energie vraagt; zowel fysiek als mentaal. Het resultaat: minder energie en brainpower en een hangry gevoel.

Over-eten als het mag: Helemaal goed als je je vastenperiode volhoudt en niets eet. Maar als je dan eindelijk mág eten, ligt het gevaar van bingen op de loer. Je hebt honger, je hebt geen restricties in wát je eet, en eigenlijk ook niet in hoeveel. Grote kans dat je dan de verkeerde keuzes maakt en over-eet. Door je hoge calorie-inname, zal het effect van het vasten teniet worden gedaan.

Problemen met spijsvertering: Laten we eerlijk zijn, sommige mensen hebben echt baat bij meerdere kleine maaltijden, verdeeld over de dag. Dit heeft vooral te maken met spijsvertering. Mensen met darmproblemen kunnen behoorlijk last krijgen van verstoppingen en irritatie zodra er grote dagdelen niets wordt genuttigd, en de andere momenten juist heel veel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen