Alle ins and outs over spirituele tantra seks

Mind Chiara Izelaar 15 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Of je nu een onwijs spannend seksleven hebt of al jarenlang in een sekssleur zit, het kan nooit kwaad om iets nieuws uit te proberen in de slaapkamer. Jezelf en je partner opnieuw ontdekken kan leiden tot een diepere connectie. Vooral tantra kan jullie hier een handje bij helpen!

Je kunt de spanning opzoeken door middel van standjes, seksplekken of erotische massages. Maar tantra kan jullie seksleven ook een enorme boost geven. Klink tantra een tikkeltje zweverig? Oordeel zelf!

Een spirituele filosofie

Tantra is een eeuwenoude Indiase filosofie waarbij liefde, spiritualiteit en seksualiteit samensmelten. Hoewel de focus tijdens seks vaak op het klaarkomen ligt, prikkelt tantra al je zintuigen.

Het gaat om bewustwording van je gevoelens, durven genieten van je lichaam en het verhogen van de sensualiteit. Maar wat echt centraal staat, is dat de reis naar het hoogtepunt als fijner wordt ervaren dan de climax zelf. Jullie liefdesspel moet jullie uiteindelijk – op spiritueel niveau – dichter bij elkaar brengen.

Waarom een ‘goede relatie’ dodelijk is voor je seksleven

Tantra is intens

Als je als vrouw zijnde niet makkelijk tot je hoogtepunt komt, is de kans groot dat tantra hier verandering in brengt. Mannen die snel klaarkomen leren hun orgasme uit te stellen. Maar ook wanneer klaarkomen voor jullie geen punt is, kan tantra jullie seksleven naar een hoger niveau tillen.

Het is op zich erg spannend om langzaam naar jullie climax te werken, zonder dat hier penetratie bij komt kijken. De spanning die continue wordt opgebouwd zorgt voor intensere orgasmes, een sterkere band en een spirituele verbinding.

How to tantra

Er zijn onwijs veel technieken om tantra seks in de praktijk te brengen. Voor ieder koppel werkt iets anders, maar er zijn een aantal dingen die altijd een grote rol spelen tijdens tantra.

Ten eerste is het belangrijk om in een relaxte mood te komen. Ruil het felle licht in voor geurkaarsen, zet zwoele achtergrondmuziek op, ga van tevoren samen in bad of drink een glaasje wijn.

Vervolgens is het de bedoeling dat jullie in een comfortabele houding tegenover elkaar zitten, zodat jullie samen ademhalingsoefeningen kunnen doen. Een gelijke ademhaling zorgt voor een spirituele connectie.

Let’s spice things up! Maak je seksleven (weer) spannend met déze tips

Een diepe connectie

Zodra jullie deze verbinding ervaren kunnen jullie elkaar zachtjes strelen, masseren en zoenen. Geef elkaar complimentjes en deel wat jullie voelen.

Ook wanneer iets niet fijn aanvoelt is het belangrijk dat je dit aangeeft. Vertrouwen en eerlijkheid spelen een belangrijke rol binnen tantra. Jullie kunnen eindeloos van elkaar genieten, zolang jullie maar niet bewust naar het hoogtepunt toewerken.

Om een techniek te vinden die bij jullie past kunnen jullie het web afspeuren of een workshop bijwonen. Tantra is hoe dan ook het uitproberen waard. Niet geschoten, altijd mis.

Stay healthy: De absolute do’s and don’ts na de seks

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Tantra

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen