Eten op basis van je bloedgroep: iets voor jou?

De voor- en nadelen van het Bloedgroep dieet

Of het bloedgroep dieet iets is voor jou, is helemaal aan jou om te bepalen. Wel zijn er een aantal voor- en nadelen.

Voordelen:

Het bloedgroep dieet stelt op basis van je bloed wat goede voedingsstoffen zijn voor jouw lichaam, en welke dit doel minder dienen. Het dieet gaat echt om gezonder leven, en door middel van de verschillende boeken die zijn geschreven, kan je makkelijk opzoeken wat goede voedingsmiddelen voor je zijn, en welke je beter kan vermijden.

Het algemene boek is makkelijk te bestellen via Bol.com. Ook zijn er kleinere zakboekjes per bloedgroep geschreven, die je overal mee naartoe kan nemen.

Een ander voordeel van het bloedgroep dieet is, dat je jezelf in geen enkele manier uithongert. Het dieet focust zich niet zozeer op afvallen, maar op een gezondere levensstijl, waarbij je je lichaam de voedingsstoffen geeft die het nodig heeft. Door het aanleren van nieuwe, structurele gewoonten, houd je het dieet langer vol.

Nadelen:

Het bloedgroep dieet heeft in de afgelopen jaren veel kritiek gekregen vanuit wetenschappelijke hoek. Zo trekt Peter D’ Adamo conclusies over bloedgroepen die niet goed onderzocht zijn. Ook is nooit wetenschappelijk aangetoond dat mensen met verschillende bloedgroepen behoefte hebben aan een ander eetpatroon, of dat zij gezonder werden door het vermijden van bepaalde producten.

Een ander veelgehoord punt van kritiek is dat door het vermijden van bepaalde producten, er tekorten in het lichaam kunnen optreden. Denk aan het volledig uitsluiten van zuivel- vlees of graanproducten. Het effect van het uitsluiten van deze producten en een overfocus op andere, kan serieuze gezondheidsproblemen met zich mee brengen.

Reageer op artikel:
Eten op basis van je bloedgroep: iets voor jou?
Sluiten