Eten op basis van je bloedgroep: iets voor jou?

Gezondheid Rachelle Weiler 14 mei 2020
Leestijd: 5 minuten

De filosofie achter het bloedgroepdieet

De filosfie van het bloedgroepdieet is simpel: mensen hebben verschillende bloedgroepen, en deze bloedgroep is bepalend in wat je als mens wel en niet kan verdragen qua voeding.

In de afgelopen jaren zijn mensen zich steeds verder gaan verspreiden over de aardbol. Door een verschil in voedselaanbod, zijn hierdoor verschillende bloedgroepen ontstaan. Peter d’Adamo en andere aanhangers beweren dat mensen met verschillende bloedgroepen, hierdoor baat hebben bij een ander eetpatroon. De focus ligt hierbij voornamelijk bij lectines en het vermogen van het lichaam om deze te verwerken. Lectines zijn vooral peulvruchten, eiwitten en granen, want deze zouden bloedklontering tot gevolg kunnen hebben.

Als mensen hun dieet niet zouden afstemmen op hun doelgroep, zou het lichaam teveel moeite hebben met vertering en niet de juiste voeding krijgen om te groeien en te vernieuwen, stellen aanhangers.

Een andere dieethype van dit moment is Intermittent Fasting, waarbij er een langere tijd niet wordt gegeten om het lichaam meer vet te laten verbranden en om celvernieuwing te stimuleren.
Je leest er alles over in dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme