Zelf ijsblokjes maken doe je met déze bijzondere ‘recepten’

Algemeen Sharon van der Werf 6 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Natuurlijk wist je al dat je met een ijsblokjesvorm en water zelf ijsklontjes kunt maken. Maar hoe maak je de ijsblokjes nét wat specialer? Je moet er maar op komen, en daarom delen we vier verschillende ‘recepten’ waarmee je jouw ice cube game naar een hoger niveau tilt.

First things first: koop een ijsblokjesvorm

Zonder ijsblokjesvorm kunnen we natuurlijk geen ijsblokjes maken. We raden aan om een vorm gemaakt van siliconen te kiezen, omdat je de ijsblokjes makkelijker uit de vorm haalt dan met een harde plastic mal.

Wil je echt indruk maken op je gasten met je DIY ijsklontjes, kies dan een mal met een gek figuurtje. Je hebt onder andere ijsblokjesvormen met hartjes, bloementjes en rondjes (chique!).

Zelf originele ijsblokjes maken

IJsblokjes van wijn en koffie

Op de redactie zijn we gek op ijskoffie. Het enige wat jammer is, is dat de laatste slokken altijd zo waterig zijn door de gesmolten ijsklontjes. Door Telegraaf kwamen we op dé hack waarmee dat niet meer gebeurt: maak eens ijsblokjes van koffie. Zo krijg je geen waterige ijskoffie, maar blijft jouw koffie gewoon zo smaken zoals ‘ie zou moeten smaken.

Hete koffie vs ijskoffie: wat is gezonder en waarom?

Hetzelfde geldt voor witte wijn en rosé. Zorg ervoor dat je altijd een paar bevroren blokjes wijn in de vriezer hebt liggen, en je hebt nooit meer een waterig glas wijn. Winning.

IJsblokjes met fruit

Je maakt elk glas water of limonade extra fancy met ijsblokjes waar je stukjes fruit in verwerkt hebt. Je snijdt het fruit in kleine stukjes, legt dit in je ijsblokjesvorm en laat er een laagje water overheen lopen. De vriezer doet de rest. Hoe meer fruit je in het ijsklontje doet, des te sterker de smaak uiteindelijk zal zijn.

Geschikte fruitsoorten voor dit soort ijsblokjes zijn onder andere frambozen, stukjes aardbei, mango, perzik, nectarine, blauwe bessen en bramen.

Juicy! 6x deze onbekende fruitsoorten zijn supergezond én lekker

IJsblokjes met siroop

Wil je die gin tonic wat specialer maken? Vul je ijsblokjesvorm dan eens met water en een beetje siroop. In een drankje als gin tonic blijf je de kleur van de ijsblokjes goed zien en dat ziet er net wat specialer uit dan normale ijsblokjes. Bonuspunten als je ook nog wat kleine stukjes fruit in de ijsklontjes verwerkt.

IJsblokjes met bloemen en kruiden

Wil je wat kleur toevoegen aan je ijsblokjes, grijp dan eens naar de kruiden in je kruidentuin. Een takje tijm, een beetje lavendel of een viooltje… je maakt er de ijsblokjes een stuk vrolijker mee.

Verfrissend en gezond – 7 recepten om zelf gezond ijs te maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme