Dit wenst elke vrouw tijdens seks

Lifestyle Redactie 6 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Een vrouw heeft verlangens en behoeften, van respect in haar relatie tot een gelijk loon op het werk. Maar ook tijdens de seks wil ze al eens wat. Goede seks. Fenomenale seks. Ze zegt het misschien niet hardop, maar dit wenst zowat iedere vrouw tijdens seks

1. Ze wil lang(zaam) voorspel

Een man is vaak in een wip (pun intended) opgewonden, een vrouw daarentegen heeft een beetje meer tijd nodig om in de mood te geraken. Ongeveer 20 minuten om precies te zijn. Het is dus niet verwonderlijk dat ze heel veel belang hecht aan voorspel. 

Voorspel is voor een vrouw meer dan gewoon het zaakje op gang krijgen. In het dagelijkse leven is de gemiddelde vrouw best bereid af en toe een compromis te sluiten, maar dat geldt niet voor orgasmes.

Hoe meer tijd de man spendeert aan het voorspel, hoe meer tijd de vrouw krijgt om zowel lichamelijk als psychisch opgewonden te geraken. En dat heeft ze echt nodig om goede seks te hebben. Dus mannen, go slow and enjoy the ride. 

Pssst: 7 vrouwen vertellen hoe seks tijdens de zwangerschap écht voelt

2. Ze willen afwisseling (lees: orale seks)

Het kan niet genoeg benadrukt worden: penetratie staat niet garant voor een vrouwelijk orgasme. Natuurlijk genieten vrouwen wel van de acties van je stijve vriend.

Maar de titel van beste en onzelfzuchtige minnaar zal je alleen maar verdienen als je ook genoeg aandacht geeft aan orale seks. Vrouwen hebben nu eenmaal nood aan verschillende seksuele acties.

3. Bezorg eerst haar een orgasme

Spoiler: vrouwen komen graag klaar. Veel mannen voelen een druk om hun partner te laten klaarkomen tijdens de penetratie. Maar zoals hierboven reeds vermeld kunnen maar heel weinig vrouwen een orgasme krijgen door penetratie (alleen). Het kan dus geen kwaad om je aandacht eerst aan de vrouw te schenken en haar dus eerst haar “pleziertje” te gunnen. 

Bovendien heeft een vagina de neiging om meer vocht aan te maken na een orgasme. Wat dan weer bevorderlijk is voor de penetratie. 

6 redenen waarom vrouwen (soms) niet kunnen klaarkomen

4. Vrouwen houden ook van ruig

Meestal dromen vrouwen niet van geweld in de relatie. Maar een beetje geproportioneerd geweld in bed kan wél hot zijn.  Dit hangt natuurlijk af van de mood. Wil je op veilig spelen dan is communicatie nog altijd key. Maar als je groen licht krijgt voor de iets ruwere behandeling in bed kan een beetje dirty talk en zachtjes je tanden in haar tepels zetten heus geen kwaad.

5. Gebruik speeltjes

Hoewel er algemeen gedacht wordt dat seks en speeltjes niet samen gaan, hebben sommige vrouwen hier geen probleem mee. Nog maar eens: veel vrouwen kunnen kunnen niet vaginaal klaarkomen. Penetratie geeft dus geen garantie op een orgasme.

De meerderheid van vrouwen hebben ook stimulatie van de clitoris nodig. Aarzel dus niet om hiervoor een beetje versterking te halen.

Als je masturberen fijner vindt dan seks hebben met je partner – is dat raar?

7. Seks begint niet bij een erectie en eindigt niet met een ejaculatie

Belangrijk. Schrijf het desnoods twintig keer op als je het niet kunt onthouden. Vrouwen weten natuurlijk wel dat je na een orgasme vaak slaperig wordt en dat je daar niets aan kunt doen omdat je hormonen het overnemen. Maar een béétje naspel moet toch lukken?

Nog even samen nagenieten na een geweldige vrijpartij kan echt geen kwaad. De momenten na de seks zijn trouwens belangrijk voor het opbouwen van intimiteit. 

Dit zijn de 8 populairste seksuele fantasieën onder vrouwen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen