Met deze 18 hacks wordt reizen met kinderen een makkie

Eropuit Lizette van Loenen 28 jul 2017
Leestijd: 5 minuten

Als je met kinderen op reis gaat, kun je er de klok op gelijk zetten dat ze honderd keer per uur vragen of ‘we er al zijn’, eindigen de koekjes overal behalve in hun mond en lijken de ramen aan het eind van de rit gemaakt van mat glas. Reizen met kinderen is niet altijd feest, maar wordt met deze handige hacks voor op reis wel een stuk makkelijker.

Wedden dat je een stuk relaxter op de plaats van bestemming aankomt als je deze hacks onderweg gebruikt?

1. Puzzelplezier

Verveling is het beste te bestrijden met spelletjes. Deze puzzel maak je heel makkelijk zelf met houten ijsstokjes en een geprinte foto van het lievelingsdier of een andere held van je kind. Leg de stokjes op een rijtje naast elkaar, plak het plaatje erop en knip het plaatje door op de plekken tussen de stokjes. Om het helemaal af te maken kun je aan de onderkant van de stokjes magneten bevestigen, zodat je kids de puzzel op een magnetische ondergrond kunnen leggen en hij niet verschuift tijdens het rijden.

2. (Bijna) nooit meer een vieze speen

Als je voor elke keer dat je de speen van je kind schoon moet maken een euro zou krijgen, zou je waarschijnlijke niet eens met de auto op vakantie hoeven, maar liet je je brengen door je privé vliegtuig. Koop de volgende keer dat je in de supermarkt bent van die handige, plastic bakjes die net groot genoeg zijn voor een speen. Dan weet je zeker dat-ie schoon blijft als je ‘m bewaart.

LEES OOK: 14 dingen die alle moeders googlen tijdens de zomervakantie

3. Schone schoenen

Om te voorkomen dat de zolen van je schoenen vlekken achterlaten op je witte jurkje in je koffer, kun je er een plastic badmuts onder doen. Probleem opgelost!

4. Organisatie 2.0

Soms verbaas je je over de hoeveelheid spullen die zo’n klein wezen nodig heeft. Om een duidelijk overzicht te creëren van wat je mee hebt én alles bij de hand te hebben, kun je alle luiers, flessen, doekjes, spenen en andere baby- of peuterspullen in een opbergzak achter aan de stoel stoppen. Die koop je voor een prikkie bij Blokker.

5. Verantwoorde snoepketting

Je bent nu eenmaal op vakantie, dus ook van snoepen is extra feest. Rijg wat pretzels en zoutjes aan een touwtje en deel die onderweg uit. Wedden dat ze daar de volgende 25 kilometer zoet mee zijn?

6. Setje bij setje

Op vakantie ga je voor gemak, dus als je van tevoren setjes maakt van de kinderkleding hoef je het alleen nog maar uit te pakken en aan te trekken.

7. Lekken is verleden tijd

Om te voorkomen dat je hele koffer vol druipt met olie, shampoo en conditioner draai je de dop eraf, stop je er een plastic zakje tussen en doe je de dop er weer op. Voilà, al het lekgevaar is geweken.

8. Elastiekjes verzamelplaats

Sinds elastiekjes op een net zo miraculeuze wijze verdwijnen als sokken in een wasmachine, kun je die het beste aan een veiligheidshaak vastmaken. Kwijtraken duurt dan ietsje langer.

LEES OOK: 11 x Europese vakantiebestemmingen die net een sprookje zijn

9. ‘Zijn we er al?’

Kinderen hebben een spanningsboog van een goudvis, dus ‘zijn we er al’ wordt hoe dan ook om het half uur door de auto geschreeuwd. Dat is verleden tijd als je ze inzicht geeft in het verloop van de rit. Schrijf op een stuk gekleurd tape een aantal grote plaatsen waar jullie langs zullen rijden en plak dit op het plafond bij de achterbank. Plak een stukje tape of klittenband onder een speelgoedautootje en laat je kids die van plek naar plek verplaatsen als jullie die aandoen.

10. De keuze is reuze

Om jezelf een tas vol zakjes en bakjes te besparen, kun je de SVO’tjes (Snacks Voor Onderweg) handig opbergen in een verdeeldoos. Dan kunnen je kinderen meteen zien wat er in de aanbieding is en hoef je niet steeds de volledige voorraadkast tevoorschijn te toveren als iemand honger heeft.

11. Voor de luie kijker

Zet je kinderen met films en series op de achterbank en je bent hoe dan ook verzekerd van een rustige rit. Met een simpel plastic zakje maak je de autobios helemáál compleet. Bevestig ‘m aan de hoofdsteun en je kinderen kunnen lekker hun handen vrijhouden als ze de nieuwste afleveringen van Brandweerman Sam kijken. Werkt ook in het vliegtuig.

12. Nooit meer je dobbelsteen kwijt

Als ze op het briljante idee komen om een spelletje met dobbelstenen te gaan spelen op de achterbank en je ervan verzekerd wil zijn dat jij daar niet mee bekogeld wordt, is het een idee om ze in een klein bakje te stoppen dat net groot genoeg is om ze om te rollen.

13. Drinken IN het glas houden

Het is sowieso onverstandig om je kinderen op de achterbank te laten drinken uit een glas, maar als er geen andere opties zijn, span daar dan een stuk huishoudfolie overheen. Prik met een rietje een gat en slurpen maar!

LEES OOK: Dit denkt elke moeder als ze op vakantie bij het zwembad ligt

14. Prijszakjes

Zijn die herriemakers achterin een uur lang zoet geweest, geef ze dan een verrassingszakje als beloning. Daarin kan van alles zitten, bijvoorbeeld een koekje, een klein spelletje, een knuffel, of een boekje. Dit stimuleert ze om lief te blijven tot aan het volgende zakje.

15. Handige kleurdoos

Wie kijkt er nu nog dvd’s?! Precies, hergebruiken, die doosjes. Bevestig de potloden aan de ene kant en de eventuele kleurplaten of het papier aan de andere kant, achter de clipjes.

16. Nooit meer in de knoop

Om te zorgen dat de oortjes en opladers van alle mensen in de auto als een wirwar tussen de stoelen eindgen, rol je ze op om een stuk karton. Tip: schrijf de naam van de eigenaar erop om ruzie te voorkomen.

17. Wie heeft er nog een coolbox nodig?

Heb je chocoladekoekjes mee in de auto, maar is het buiten dertig graden? Klem ze tussen de ventilatiegaten in het dashboard om ze te koelen. Werkt echt.

Eenmaal op de plaats van bestemming? Met deze camping hacks verloopt ook het kamperen met kinderen vlekkeloos

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme