10 x toegankelijke tips voor een (nóg) intenser orgasme

Zo’n heftig orgasme dat je het bijna niet kunt handelen, is niet iets wat je alleen ziet in de seks scéne van je lievelings romcom. Echt niet.

Probeer deze tips eens uit en see for yourself.

1. Uitstellen!

Good things come to those who wait. Ja, echt: het beste orgasme beleef je wanneer je het steeds als je bijna komt, nét nog even uitstelt. Door jezelf – of je partner – zo lang mogelijk op dit randje te houden, zal je uiteindelijk zo heftig komen dat het het wachten meer dan waard was. Blijf uitstellen tot je het bijna niet meer houdt. Er is zelfs uit onderzoek gebleken dat zowel vrouwen als mannen zo het fijnst klaarkomen. Je weet wat je te doen staat.

2. Vind je G-spot. Hou van je G-spot.

Vind ‘m eerst zelf en leer daarna je partner hoe hij je G-spot stimuleert. Het plekje bestaat écht en mocht je ‘m nog niet gevonden hebben: het is de hoogste tijd dat je ‘m ontdekt. Doggy style is een goed standje om de G-spot te stimuleren tijdens de penetratie, omdat vanuit deze hoek het plekje sowieso wordt aangeraakt. Ook wanneer jij bovenop zit is de kans groot dat je een heftig G-spot orgasme bereikt: jij kan de hoek en diepte bepalen en ervoor zorgen dat je partner het speciale plekje steeds weer raakt.

3. Blijf ademen

Op zich logisch, ademhalen, maar rustig ademen zorgt er ook voor dat je je orgasme intenser ervaart. Omdat seks over het algemeen best een sportieve activiteit is en we soms zo gefocust zijn op allesbehalve ademen, kan het goed zijn om eens bewust op je ademhaling te letten. Adem steeds iets langzamer wanneer je voelt dat je je hoogtepunt begint te bereiken. Dit zal ervoor zorgen dat je lichaam het nog eventjes uitstelt en dat je écht heftig en bewust klaarkomt.

4. Geef de clitoris veel liefde. Heel veel liefde.

Omdat een orgasme krijgen van enkel penetratie voor veel vrouwen óf vrij lastig óf onmogelijk is, is het fijn om tijdens de seks (zelf) je clitoris te stimuleren. Gebruik je vingers, speeltjes, wat dan ook: maar zorg ervoor dat je clitoris alle aandacht krijgt.

5. Kies voor je favoriete standje

Klinkt ook logisch, maar hoe fijner jij het standje vindt, hoe groter de kans dat je een echt lekker orgasme ervaart. Kies voor het standje waarin je partner jou het beste stimuleert, stimuleer daarnaast jezelf en geniet…

LEES OOK: Dit is wat je sterrenbeeld je over jouw libido vertelt

6. Stem de seks af op je cyclus

Uit een onderzoek onder vrouwen tussen de 18 en 35 jaar is gebleken dat ze het meest intens klaarkwamen op de veertiende dag van hun menstruatiecyclus. Dit komt omdat de clitoris tijdens de ovulatie opzwelt, tot zo’n 20 procent meer dan normaal. Natuurlijk hoeft dit geen reden te zijn om per se seks te hebben die dag, maar hé, als je toch in de mood bent. 😉

7. Verdiep je eens in je medicijnen

Veel soorten medicijnen kunnen een negatief effect hebben op je seks drive. Vooral antidepressiva en de pil zijn boosdoeners. En hoe lager je libido, hoe moeilijker het is om (intens) klaar te komen. Heb je de laatste tijd minder zin in seks en moet je je er echt toe zetten? Duik dan eens in je medicijnkastje. Wie weet heeft het hiermee te maken en kun je nadenken over een alternatief.

8. Vermijd alcohol

Je hoeft echt niet over te stappen op een alcoholloos bestaan, maar zorg dat je wacht met het openen van die fles wijn ná de seks. Want ook al krijgen we van een alcoholisch drankje vaak juist zin, het doet iets met ons lichaam. En dat iets zorgt ervoor dat we minder snel en heftig (of gewoon helemaal niet) komen. Dus: kom nu, drink later.

9. Train je bekkenspieren

Door je bekken te trainen support je allerlei onderdelen van je lichaam (blaas, baarmoeder, rectum, o.a.) die ook aan bod komen tijdens de seks. En de bekkenoefeningen kunnen ervoor zorgen dat je steeds lekkerder én intenser komt. Google eens wat oefeningen en test het! Voor de sportschool hebben we niet héél veel motivatie, maar voor dit soort exercise willen we wel tijd maken.

10. Praat

Praat over je verlangens en vertel je partner precies wat je met ‘m wilt doen – of wat je wilt dat hij met jou doet! – hoe kinky het ook is. Wees open en eerlijk met je partner en maak samen bijvoorbeeld een seks wishlist. Verleg je grenzen en probeer eens wat nieuws. Maak het spannend en geniet vooral van elkaar.

En oja, deze tips gelden natuurlijk ook voor solo-seks.

Popsugar.com

Reageer op artikel:
10 x toegankelijke tips voor een (nóg) intenser orgasme
Sluiten