Magnesium, ijzer en zink: Welke mineralen zijn er en waar zijn ze goed voor?

Gezondheid Chiara Izelaar 11 apr 2019
Leestijd: 5 minuten

IJzer

IJzer zorgt voor de aanmaak van rode bloedcellen. Deze zijn belangrijk, omdat ze hemoglobine bevatten. Hemoglobine transporteert zuurstof door ons lichaam en is dus onmisbaar. Daarnaast is ijzer ook goed voor je geheugen, concentratievermogen, je immuunsysteem en weefselgroei. Tot slot helpt ijzer vetten, koolhydraten en eiwitten om te zetten in energie. Aha… Daarom zorgt ijzertekort voor vermoeidheid!

Je vindt ijzer in (rood) vlees, noten, groenten (spinazie, broccoli, andijvie, boerenkool, asperges, bieten, zoete aardappels rucola), fruit (dadels, vijgen, rozijnen, watermeloen, zwarte bessen, perziken, pruimen, abrikozen), volkoren producten, peulvruchten, appelstroop en eieren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Voedingscentrum

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme