Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Eten februari 18, 2014

Leer gezond en lekker koken

Gezellig koken, bakken en aan het eind van de dag alle gerechten lekker samen opeten. Culinaire kookworkshops voor kinderen schieten als paddenstoelen uit de grond. Puur en gezond koken is lekker, leerzaam en vooral een feestje.

Je kinderen iedere dag een gezond prakkie voorzetten is soms een uitdaging. Maar liefst 98 procent van de Nederlandse kinderen krijgt te weinig groente binnen. Zoveel? Ja echt! En voor fruit geldt: 92 procent, volgens onderzoek van Foodwatch. Voor culi-kindjes die meer willen leren over eten (en vooral ook lol willen hebben of een kinderfeestje geven) zijn er verschillende healthy kookcursussen.

Smaakboel

De workshops staan in het teken van gezonde en gevarieerde ingrediënten, maar op een leuke, creatieve manier. Ze gaan aan de slag met lokale, voornamelijk biologische producten en laten e-nummers en zout zoveel mogelijk staan. De bekende cakejes en koekjes blijven staan en nieuwe smaken worden ontdekt!

Waar? Buurtboerderij ‘Ons Genoegen’ in Amsterdam West, Beter & Leuk en Badhuis Theater in Amsterdam Oost en dé nieuwe spot in Amsterdam Centrum, namelijk ‘Hutspot’, maar het kan ook gewoon bij jou thuis.
Wanneer? Op de nieuwe locatie Hutspot iedere woensdagmiddag twee workshops
Kosten? € 10 per workshop per kind
Meer info? smaakboel.nl

Kinderfornuis

Kinderen en jongeren kunnen hier meedoen aan een kookfeest, kookles of een echt kinderrestaurant. Helemaal cool: laat de kookbus voorrijden voor een onvergetelijk kinderfeestje. De kookbus is een grote oldtimer die voorzien is van een uitstekende keuken en warm stromend water. Buiten onder de luifel staan tafels en banken klaar waar de kinderen aan kunnen werken, en niet onbelangrijk, kunnen eten!

Meer info? kinderfornuis.nl

Prinses Heerlijk

Leer de geheimen van de kok tijdens de kookquiz. Afhankelijk van de gemiddelde leeftijd zal er worden gekookt. Populair is fingerfood, maar je kunt ook kiezen voor een tweegangendiner, pasta, tapas of Mexicaans. Alle recepten gaan mee naar huis, zodat je ze daar nog eens na kunt maken.

Waar? Bij jou thuis of in een professionele kookstudio vlakbij Amersfoort
Kosten? € 18,75 (bij jou thuis) of € 23,50 (in de studio) per kind
Meer info? prinsesheerlijk.nl

Superchefs

Op verschillende NSO’s door heel Nederland wordt door het Voedingscentrum SuperChefs georganiseerd. Een serie van acht wekelijkse kookworkshops voor kinderen in groep 7/8. Hier ontdekken ze alles over gezond, lekker en makkelijk eten en maken ze een aantal maaltijden en hapjes voor tussendoor. Alles komt aan bod: van de keuken en schijf van vijf tot seizoensgroente en –fruit. Na afloop krijgen ze een diploma.

Meer info? voedingscentrum.nl

Reageer op artikel:
Leer gezond en lekker koken
Sluiten