Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Erop uit februari 14, 2014

The Lego movie: leuk voor iedereen

‘The Lego Movie’ is sinds gisteren uit in Nederland. Tijdens het openingsweekend in de VS bracht de film al een slordige 51 miljoen euro op. En daarmee is het gemeten naar opening een van de beste animatiefilms in Amerika.

De film gaat over Lego-mannetje Emmet, die per ongeluk aangezien wordt voor dé persoon om de wereld te redden. Samen met een legertje aan andere Lego-poppetjes begint het avontuur en strijden ze tegen een boosaardige tiran.

Familie film

Net als Lego speelgoed zelf (althans wij spelen er zelf vaak ook mee, of nee anders gezegd, wij zetten het regelmatig in elkaar nadat de kinderen het vrij gemakkelijk in drie seconde weten af te breken) is de film leuk voor de hele familie. De kritiek rondom de film vergeten we maar even. Nou goed, waar het om gaat: De conservatieve kant in Amerika vindt het maar niks dat de slechterik in het verhaal ‘Lord Business’ heet. Een naam die bedacht moet zijn door de socialisten. Tja, je moet ergens over praten.

Stop Motion

De film is in 3D gemaakt, maar ziet er heel authentiek uit. Dat noemen ze dan een stop-motion stijl. Het maakt ons eigenlijk niet zo heel veel uit. Wel kijken we uit naar een middag plezier met het gezin. Een uitdaging nog: Na afloop niet in de buurt van een speelgoedwinkel komen, geheid dat alle trucs uit het register getrokken worden voor een doosje good ol’ Lego.

Reageer op artikel:
The Lego movie: leuk voor iedereen
Sluiten